"Orbán Viktor zsarol és hazárdírozik"
"Orbán Viktor az ország jövőjével játszik. A Véleményvezérnek meggyőződése, hogy a miniszterelnök az EU-megállapodás körüli taktikázással túl messzire megy a hazárdírozásban, és most közvetlen módon kockáztatja hazánk pénzügyi stabilitását." - olvasható a blogon.

A Véleményvezér szerzője a következő interpretációt nyújtja az uniós csúcs történéseihez:

 

"Lefordítjuk: Orbán Viktor megint hazárdírozik. Azt gondolja, hogy úgy tud jobb pozíciókat szerezni az IMF-EU-tárgyalásokon, ha közben ő is zsarolja az Uniót. Minden bizonnyal valami olyasmire játszik, hogy Angela Merkel és Nicholas Sarkozy biztosítsák, hogy a Magyarország ne egy politikailag megalázónak érzett hitelt, hanem valóban csak egy „védőhálót” kapjon. Ehhez az IMF-nek fel kellene rúgnia saját szabályait, a magyar kormányfő azonban fontos belpolitikai győzelmet arathatna. Így játszik a magyar kormányfő."

 

Az EU-n belüli erőviszonyokat a következőképpen értelmezi a szerző:

 

"De mi van akkor, ha mostanra az EU belső dinamikája olyan, hogy mindenki az euró életben tartására fókuszál, és inkább elhagynak néhány uniós tagot az úton, de nem engedik, hogy a részalkuk megállítsák vagy szétzilálják az életmentő folyamatot? Az elmúlt négy hónapban három európai kormányfő is volt, aki Orbánhoz hasonlóan azt gondolta, hogy még mindig a „régi szép időkben” vagyunk, amikor egy kis zsarolással bármi elérhető. Papandreu, Berlusconi és Radicova blöffjeit azonban lehívták és végül mindhárman menni kényszerültek.Ha Orbán Viktornak sem engednek, akkor nem biztos, hogy a magyar miniszterelnök bukik – hanem lehet, hogy helyette az ország. Ha ugyanis az EU válaszként Magyarorszgának az Unió jövője kapcsán mutatott felelőtlenségére bekeményít és megkérdőjeleződik az IMF-EU tárgyalások esetleges sikere, akkor egyik pillanatról a másikra összeomolhat a magyar állampapírpiac és drámaian meggyengülhet a forint."

 

"A kockázatnak és a taktikának megvan a maga fontos helye a politikában. Vannak azonban helyzetek, amikor egyszerűen nem szabad játszani, mert az esetleges bukás ára túl nagy. Kormányzása során immáron másodszor fordul elő, hogy a kormányfő ilyen helyzetben mégis hazárdírozott. Az előző alkalommal, a gazdasági szabadságharc meghirdetésével egyszer már nagyot hibázott és ezt a végén az ország fizette és fizeti meg. Most azonban még nagyobb rizikót vállalt." - szól a konklúzió a Véleményvezéren.

 

A teljes írást a Véleményvezér blogon olvashatja el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
6    +    8    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.