Orbán Vikipédia - Közgépesített közbeszerzés
Amikor híre ment, hogy a miniszterelnök eladósorba került legnagyobb lánya már gyűrűs menyasszony, mindenki azt hitte, hogy a Közgép a szerencsés vőlegény.
Orbán Vikipédia - Közgépesített közbeszerzés

Amikor híre ment, hogy a miniszterelnök eladósorba került legnagyobb lánya már gyűrűs menyasszony, mindenki azt hitte, hogy a Közgép a szerencsés vőlegény. 2013-ra ugyanis a Simicska Lajos (és a Nyerges Zsolt) tulajdonában lévő nagyvállalkozás már szinte személyes ismerősnek számított minden magyar ember számára. Nemcsak azért, mert naponta érkeztek a közbeszerzési hírek, miszerint a Közgép újabb és újabb tendert nyert el, hanem mert a miniszterelnök az idők során egyre-másra ruházta fel egykori kollégiumi társa vállalatát pozitív emberi tulajdonságokkal. Míg a külföldi cégek, a multik hétpróbás gazemberek, addig a Közgép a haza jótevője, aki a nemzeti vagyont gyarapítja, és itthoni adózásával a fölemelkedés legfőbb forrását jelenti minden állampolgár számára, szereti az igaz magyar embereket, s az igaz magyar emberek is szeretik őt.

 

Emberi mivoltát látszik alátámasztani az is, hogy amikor egy tucat LMP-s képviselő elfoglalta a Közgép telephelyének bejáratát, így tiltakozván a Közgép-hegemónia és a korrupció ellen, a cég ügyvédje szerint az akcióval „megvalósult a személyi szabadság megsértésének és a magánlaksértésnek a tényállása”. Amitől a Közgép igen szomorú lett, s aznap éjjel nem is igen tudott aludni.

 

Egyes kalkulációk szerint a közgépesített közbeszerzés 2013-ig több mint 420 milliárd forintjába került az országnak, más megközelítésben csupán a 2013-as esztendőben Simicskáék óránként 8 millió forintot nyertek az államtól, s ma nincs olyan vasúti beruházás vagy útépítés, amit ne ők nyernének. Ehhez képest szinte semmiség a haveroknak kiosztott kaszinók, földek és trafikok haszna, viszont ha azt vesszük, hogy 2007 és 2013 között 8 ezer milliárd forint uniós fejlesztési forráshoz jutott Magyarország, akkor van még közgépes teendő bőven.

 

A teljes írás az Egyenlítő TV blogon olvasható.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
0    *    5    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.