Orbán kilenc hazugsága
Hazudik Orbán, mert igazat mondani nem mer. Átírja a valóságot, tényeket hamisít. Önnön hazugságai örvényében merül el. Nem mehetek el szó nélkül e hazugságok mellett. Nem szabad még hallgatással sem jóváhagyni Orbán szavait.
Orbán kilenc hazugsága

Ezért éreztem szükségét annak, hogy tételesen cáfoljam Orbán "nemzeti gazdaságpolitikájának" kilenc pontját, amelyeket a bálványosi szabadegyetemen vázolt fel, az állami televízió élő közvetítésétől támogatva.Orbán első pontja az volt, hogy új "nem liberális" alaptörvényt hozott létre. Az alaptörvény tényleg nem liberális, nem is szociáldemokrata, még csak nem is keresztény vagy konzervatív. A nemzetet megosztó alaptörvény csupán fedősztori. A lényeg a jogállam, a jogbiztonság megrendülése. Bárkitől bármikor bármit el lehet venni. És el is veszik, különösképpen a szegényektől. Ha másképp nem, hát úgy, hogy a jogsértést beleírják az alaptörvénybe.A "sikerek" második pontja az adósságcsökkentés. A magány-nyugdíjvagyon elrablását, meg a folyamatos megszorításokat az adósság-csökkentéssel indokolta a kormány. Ám az államadósság összege több mint ezermilliárd forinttal nőtt három év alatt. Ez majdnem egyévnyi oktatási kiadást fedezne. Az adósság a GDP arányában is növekedett: a kormányváltáskor megközelítette, mostanra meghaladta a 83 százalékot.A kormány adósság-törlesztési stratégiája csak fokozza a bajt. Az IMF "elkergetése" és a magas hozamú államkötvények kibocsátása miatt az ország a lehetségesnél drágábban jut pénzhez. Amikor évek múlva ki kell fizetni az államkötvények magas hozamait, ez rendkívüli terhet rak majd az emberek vállára. Olyan terhet, amit könnyen elkerülhettünk volna.Orbán harmadik pontja a stratégiai megállapodások létrehozása egyes nemzetközi cégekkel, a negyedik pedig a szektoradók bevezetése. Ezeket együtt emlegeti "szelektív gazdaságpolitika" címszó alatt. Korábban azt is kifejtette, hogy szerinte nincs is szükség kiszámíthatóságra(!). Orbán fenntartja a jogot, hogy meghatározza, mely gazdasági szereplőkkel szemben, milyen szabályokat alkalmaz.
Bizony, Orbán a kettős mérce jogát követeli! Kizárólag saját magának.A szektoradók kapcsán az MSZP többször elmondta: nem a multinacionális cégeket sajnáljuk. A baj az, hogy nem hoznak pénzt, nem hoznak munkahelyet a kiszámíthatatlan, sőt ellenségesre hangolt környezetet látva. A gazdaság gyakorlatilag zsugorodik, a beruházási ráta katasztrofálisan alacsony Orbán idején. Ez végzetes a magyar munkavállalók és a magyar vállalkozók számára egyaránt.
A szelektív gazdaságpolitika: csőd. Orbán önkényeskedése következtében Magyarország gazdasági növekedése elmarad az európai átlagtól. Magyarország rosszabbul teljesít, mint Európa, rosszabbul teljesít, mint Közép-Európa.

 

Az írás folytatása a népszava.hu-n olvasható.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
3    +    2    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.