Orbán jobbról előz
Je suis seggfej – gondolhatta a miniszterelnök, és mert senkiben sem szeretett volna kétséget hagyni efelől, rögtön közölte is a világgal, hogy meg kell védeni Magyarországot a bevándorlóktól. Ez jutott eszébe a párizsi terrortámadásról. Valahol olvasta, hogy ilyen esetekben egy rendes populista politikus azonnal bevándorlózni kezd, hát, akkor rajta.
Orbán jobbról előz

Je suis seggfej – gondolhatta a miniszterelnök, és mert senkiben sem szeretett volna kétséget hagyni efelől, rögtön közölte is a világgal, hogy meg kell védeni Magyarországot a bevándorlóktól. Ez jutott eszébe a párizsi terrortámadásról. Valahol olvasta, hogy ilyen esetekben egy rendes populista politikus azonnal bevándorlózni kezd, hát, akkor rajta. Mennyire trendi már, hogy ő is harcolhat a bevándorlók ellen, az olyan mintha egy jómódú és sikeres országot vezetne, ahol vannak bevándorlók.

 

Merthogy Magyarországon nincsenek. Nem csupán az európai országokhoz képest nincsenek, hanem egyáltalán nincsenek. Magyarországon gyakorlatilag nem élnek feketék, ázsiaiak, latin-amerikaiak, és aki látott már nyugat európai nagyvárost (kisvárost, falut) az pontosan tudja, hogy ez nem túl jó jel. De a legfrissebb miniszterelnöki hadüzenet szempontjából mindegy is, hogy a bevándorlásról általában mit gondolunk, az biztos, hogy Magyarország és a magyarok első 100 problémája között nem található egyetlen sem, ami a bevándorlással akár csak közvetetten összefüggésbe hozható lenne. Bevándorlók nélkül nehéz is lenne.

Az írás a hvg.hu-n olvasható.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
6    *    0    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.