Orbán gazdasági rendszerváltása
Orbán Viktor a ciprusi néppárti csúcstalálkozón fejtette ki, hogy Magyarországon 2010 és 2012 között gazdasági rendszerváltás ment végbe. Nehéz vitába szállni a miniszterelnökkel, hiszen a '89-ben kezdődő piacgazdasági rendszerváltást követően, az elmúlt két évben egyfajta visszafejlődés indult meg a régmúlt rendszeréhez.
Orbán gazdasági rendszerváltása

Gondoljunk csak az államosításokra, vagy a szolgáltató szektor elleni kirohanásokra. Így valóban megkezdődött egy rendszerváltás, csak teljesen rossz irányba.

 

A miniszterelnök szerint, az ország az elmúlt két évben versenyképesebbé vált, bár ezt egy adat sem támasztja alá. Sőt, 2012-ben minden versenyképességi mutatóban visszaestünk 2011-hez képest, és trendfordulóra idén sem számíthatunk. A vállalkozások nyakába egyre több terhet raknak – a rezsicsökkentést is részben a kis- és középvállalkozók fizetik meg –, miközben a gazdasági környezet csöppet sem javult, sőt, romlott az elmúlt egy évben. A legfőbb probléma a kiszámíthatatlanság, és a jogrendszer körüli aggályok. A gazdasági szereplők nem visznek befektetéseket olyan országba, ahol a kétharmad erejével élve, a kormány könnyen felülírhatja a számításaikat – hol különadók formájában, hol államosítással.

 

Elsősorban ez a bizonytalan helyzet vezetett ahhoz az állapothoz, amely recesszióba lökte a a magyar gazdaságot. A beruházási ráta a rendszerváltás óta soha sem volt ennyire alacsony.

 

A teljes írást az Egyenlítő TV blogon olvashatják.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
1    +    4    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.