Orbán és Kövér vitájától függ a kisebbségek ügye
"A házelnök szerint félmegoldás lenne, ha csak a legnagyobb közösségek jutnának képviselethez a parlamentben." - írja a hvg.hu
Orbán és Kövér vitájától függ a kisebbségek ügye

"Összekülönbözött Orbán Viktor és Kövér László a Fidesz-elnökség hétfő délutáni ülésén, mert a nagyobbik kormánypárt vezetője és választmányi elnöke eltérően ítéli meg a magyarországi kisebbségek parlamenti képviseletének biztosítását" – írja fideszes forrásokra hivatkozva a hvg.hu.

 

"Hiába magasabb ugyanis a statisztikai, szociológiai felmérések szerint a kisebbségek száma, mint amit a 2001-es népszámlálás mutat – míg a kutatók a cigányság lélekszámát 600-700 ezerre teszik, a népszámlálás szerint csak 190 ezren vallották magukat romának –, a nemzetiségek nem szívesen szavaznak etnikai szervezetekre. Ezt a Fideszben a nagyobb kedvezmény hívei arra vezetik vissza, hogy számukra a választás előtt kötelező a regisztráció, és mivel ez a kormánypárt koncepciója szerint a jövőben is megmaradna, az elnökségben Kövér és Balog ezt is bírálta. - hívja fel M. László Ferenc a figyelmet a Fideszen belül is észlelt ellentmondásra." - olvasható a hetilap internetes verziójában.

 

A teljes írást a hvg.hu-n olvashatja

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
7    +    6    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.