Orbán Egerben: puccskísérlet zajlott ellenem, a CNN is benne volt
Több egymástól független forrásunk szerint is szabályos puccskísérletről beszélt a magyar kormányt és személyét érő támadásokkal kapcsolatban Orbán Viktor Egerben. Helyszíni tudósítónk szerint a kormányfő másfél órás beszédének jelentős részét a szerinte "három lábon állló puccskísérletnek" szentelte - írja a HVG.hu.

Eszerint az elmozdítására irányuló folyamatnak volt egy nemzetbiztonsági része, a szervezők felhasználták a "nemzetközi médiát", valamint diplomáciai kapcsolataikat is.

 

A részletekről szólva Orbán Viktor arról beszélt, szerinte például a CNN Magyarországról szóló tudósításai szándékosan akarták azt a látszatot kelteni, hogy a Fideszen belül egyre erősödik az elégedetlenség személyével szemben, emiatt befolyása meggyengült. Konkrét példaként az új főbíró személyét, a kiválasztás körüli híreket említette. (Mint ismert, Szájer József felesége, Handó Tünde került az új bírói hivatal élére, ezt többen a Fideszen belül is nehezen vállalhatónak tartották.) Mint mondta, ez volt az oka annak, hogy Handó Tünde megválasztása után "vakondokat", vagyis nemmel szavazó képviselőket keresett a frakcióban. "El kell dönteni, hogy ki melyik párt tagja, melyik oldalon áll" - mondta forrásaink szerint. A harmadik "lábról" annyit mondott, hogy az előző kormányokhoz kötődő külügyesek használhatták fel nemzetközi kapcsolataikat arra, hogy gyengítsék személyét. "A puccsot sikerült leverni" - mondta végül.

 

Semmi sem történt véletlenül az elmúlt másfél évben: a rohamtempóban meghozott döntések, intézkedések, törvények egy előre kidolgozott terv részei – erről beszélt Orbán Viktor a Fidesz kihelyezett frakcióülésén szerda esti vitaindító előadásában. A kormánypártok a jövő héten kezdődő parlamenti szezon előtt három napon keresztül Egerben vitatják meg a tavaszi ülésszak programját.

 

A legfőbb célokról beszélve megismételte a keddi évértékelőjében elmondottakat, így azt is, hogy Magyarország felemelkedésének záloga egy széles, biztos egzisztenciájú középosztály kialakítása és megerősítése. Utalt rá, hogy az ehhez vezető út egyik alapköve az egykulcsos adórendszer bevezetése. Jelezte, nem hiába jelenik meg ennek filozófiája az alaptörvényben.

 

A miniszterelnök beszédében hosszasan fejtegette, mit ért konszolidáció alatt, jelezve, hogy nem az elmúlt másfél évben hozott döntésekből akarnak visszavenni, hanem az eddig elméletben törvényi szinten kialakított keretek működésbe hozásáról lesz majd szó. Szerinte a Fidesz akkor lesz sikeres, ha a rendszert jól tudja majd működtetni, és arra is utalt, hogy a rohamtempóban becsúszott hibákat is ki kell javítani.

 

A teljes írást a HVG.hu-n olvashatja el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
5    -    6    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.