Baloldali.hu - A társadalom baloldalának
A társadalom baloldalának
A társadalom baloldalának

Orbán a közönsége jobbszélének játszik

Baloldal  ─   Vélemény  ─   2022. november 28. 10:37   ─   2022. november 28. 10:41

Orbán a közönsége jobbszélének játszik
"Ahány kis rés nyílik ezen a falon, annyi helyre kell betenni a lábunkat és igenis, ezer üggyel bombázni a kormányt” - mondja az MSZP korábbi elnöke.Bár a politika fősodrából már csendesebb vizekre evezett, de máig friss, intenzív s ami a legfontosabb, hallatlanul népszerű közéleti megnyilvánulásairól is ismert Lendvai Ildikó ezúttal nem csak a direktpolitikáról, de arról is beszélt Németh Péternek a Klikk TV Mélyvíz adásában, hogy miért aktuális a mai napig Ady munkássága.
 
„A mostani politikánál jobban szeretem, bár a mai napig élvezem a politikát is” – válaszolta a nyitókérdésre, hogy mintha Ady szimpatikusabb volna a számára, mint a jelenlegi aktuálpolitika. „Bár nem olyan magas szinten műveljük, mint Ady annak idején a költészetet.”
 
Orbán revizionista sálját illetően úgy vélte, „ez nyilván nem véletlen történt s egy olyan eseményen, ahol jelen van a nemzetközi média is. Orbán a közönsége jobbszélével játszik, nekik üzent” – válaszolta. „A kádári időkből ismerjük ezt a kikacsintós gesztust, csak akkoriban Moszkva ellenében történt, most meg éppen ellenkezőleg.”
 
 Újabb és újabb lukakat lehet ütni azon a falon, amit az átláthatóság ellen épített a kormány, de „ebben az ellenzéknek is szerepe kell, hogy legyen. Ahány kis rés nyílik ezen a falon, annyi helyre kell betenni a lábunkat és igenis, ezer üggyel bombázni a kormányt”. 
 
Nézze meg a beszélgetést itt!