Önálló programot készít Kelet-Magyarországra az MSZP
Az MSZP választási programjában külön fejezet foglalkozik a hátrányos helyzetű Kelet-Magyarországgal. Erre azért van szükség, mert a kormány lemondott erről a régióról.
Önálló programot készít Kelet-Magyarországra az MSZP

Mesterházy Attila az MTI-nek azt mondta, a programot társadalmi egyeztetés után véglegesítik. Hozzátette: Kelet-Magyarország többszörösen hátrányos helyzetben van, a felzárkóztatáshoz a társadalom valamennyi területét érintő önálló program kell. "Úgy érezzük, a kormány lemondott erről a régióról. Békés megyében is súlyos gondok vannak, alacsonyak a jövedelmek, kevés a munkahely, szűkül a fiatalok továbbtanulási esélye, nőnek a szociális feszültségek."

 

Az országos választási program települési, térségi és regionális programokra alapozva készül el valamennyi ágazatra, alulról építkezik, hasonlóan az MSZP új tisztségviselő-választási rendszeréhez - mondta.

 

Mesterházy Attila arról is szólt, hogy a párt készül a 2014-es választásokra, 2012 végéig mind a 106 választókerületben megnevezi jelöltjeit. Ők 2013 második felében "vizsgát tesznek" a választókerületben feltárt problémákból és helyi ismeretekből, a nem megfelelőket a párt lecseréli.

 

"Nem akarom, hogy az MSZP mást mondjon a választási programban és mást, amikor kormányra kerül, nem eshetünk újra a 2006-ban elkövetett hibába" - folytatta. A párt nem került "a történelem süllyesztőjébe", és 2014-re kormányváltó erő lesz - tette hozzá.

 

A cikket a Népszabadság Online-on olvashatja el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
4    *    2    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.