Nyugdíj: a kormánynak csak a pénzünk kellett
Az Orbán-kormány még csak a látszatát sem igyekszik fenntartani annak, hogy másfél évvel ezelőtt nem egy egyszerű, államilag levezényelt rablás történt.
Nyugdíj: a kormánynak csak a pénzünk kellett

A Világgazdaság tegnapi értesülése csak megerősíti azt, ami már régóta sejtettünk: a magánnyugdíjpénztárak államosítása valóban egy egyszerű einstand volt, és a kormány soha egy pillanatig nem gondolta komolyan a nyugdíjrendszer megígért reformját. Nekik tényleg csak a pénzünk kellett.  

 

A vg.hu által az Emberi Erőforrások Minisztériumának küldött kérdésekre adott válaszokból kiderül, hogy jelenleg a nyugdíjrendszer területén semmiféle változtatást nem tervez a kormány. Ez azt jelenti, hogy változatlan marad a jogosultsági rendszer ugyanúgy, ahogy a befizetések nyilvántartása is. Ezzel pedig nem csupán a Széll Kálmán-terv ígéretei sérülnek, hanem az az úgynevezett garancia is, amit a kormányfő nyújtott a magyar állampolgároknak a manyup-rendszer államosításakor. 

 

Hiszen a pénzüket elveszítők közül bizonyára sokan emlékeznek még arra, hogy a kormány azt ígérte, a megszűnésre ítélt rendszert egy olyan fogja felváltani, mely az egyéni befizetéseket követhetővé és átláthatóvá teszi. Mint tegnap kiderült, ebből semmi nem igaz. 

 

A teljes írás elolvasható a Véleményvezér blogon.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
0    *    0    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.