Nyugati típusú erődemonstráció
A vasárnap esti megmozdulás hosszú ideje a legnormálisabb magyar tüntetés volt. Még a rendőrök is profik voltak! És először mutatta meg magát az a tömeg, amely nem tűrné szótlanul, ha Magyarország vezetői tényleg teljesen megbolonndulnának, és megpróbálnak szakítani Európával.
Nyugati típusú erődemonstráció

Van abban valami nagyon-nagyon vicces, hogy az első komolyabb Orbán Viktor-ellenes megmozdulást pont Orbán Viktor csodafegyvere, a rezsi váltotta ki. És egyben persze valami nagyon-nagyon szomorú is, hiszen az utóbbi négy és fél évben annyi mindenért lehetett volna utcára menni, ami 700 forintnál jobban ártott Magyarországnak, a demokráciának, és azok a fiatalok jövőjének, akiket először a vasárnap esti budapesti hidegben lehetett politikai tüntetésen látni. De hát a fene se gondolta volna, hogy Gyurcsány Ferenc abba bukik bele, hogy közöl egy közismert tényt: minden politikus mindig hazudik.

 

Orbán Viktor bukása néhány héttel azután, hogy a Fidesz – persze néhány, a választási csalást bőven kimerítő törvénymódosításnak köszönhetően – gyakorlatilag az ország összes önkormányzatában többséget szerzett, nem tűnik reálisnak. Az internetadó apropóján utcára vonuló, tízezernél jóval több ember üzenete azonban egyértelmű: most már tényleg nagyon sok nagyon dühös magyar állampolgár gondolja úgy, hogy ez így nem mehet tovább. Ők nem feltétlenül azért tüntettek, mert nem tudnának havi 700 forintot kifizetni, hanem mert az internetadó néhány nap alatt szimbólum lett.

 

Az internet a jövő, a Nyugat és a szabadság – és vannak még viszonylag sokan az országban, akik a hazájuk jövőjét nyugatiként és szabadként képzelik el.

 

A teljes publicisztika a 444.hu-n olvasható el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
1    +    8    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.