Nol.hu: Simicska Lajos szemet vetett bakonyi földekre?
A környéken élő gazdálkodók szerint, Simicska célja az, hogy megszerezhesse a földeket, amelyeknek a korábbi pályázatát visszavonták, a közeljövőben viszont újra kiírják.
Nol.hu: Simicska Lajos szemet vetett bakonyi földekre?

(Fotó: Brenda Tamás)

 

A PestiSrácok.hu nevű blog oknyomozó írása foglalkozik „Simicska Lajos és a Közgép-közeli üzlettárs” bakonyi terjeszkedésével. Az ügyben más alkalommal nyilatkozott már Gőgös Zoltán országgyűlési képviselő, az MSZP Veszprém megyei elnöke is, aki „örömmel üdvözölte” a térségben az új mezőgazdasági befektetőt, s ő is remélte: nem azért vonták vissza az ottani földpályázatokat, hogy megvárják vele az új jelentkezőt.

 

Hárskúton a Kossuth utcai egykori lábas parasztház nemrég a megújulóenergia-központnak adott otthont. A tetejére szélkereket szereltek, s a nap energiáját éppúgy felhasználták a működtetésére, mint az egyéb zöldenergiát. A ház környékén a korábban szélerőművekben gondolkodó Radzik Károly – a Hárskúti Agro Kft. nevű cégével – kecskefarmot alakított ki, és sajtüzemet szeretett volna felfejleszteni.

 

Radzik azonban tavaly Ausztráliába költözött, előtte eladta az ingatlanát. A PestiSrác tudomása szerint vevője a Simicskáékkal jó kapcsolatot ápoló nagyvállalkozó, Kosik János volt. A tulajdoni lap szerint jelenleg Simicska felesége, Pusztai Zsuzsanna birtokolja az épületet, s a hozzá tartozó földet. A kecskefarm működtetéséhez szükséges engedélyeket az illetékes hatóságok napokon belül kiadták neki.

 

Arról nincs tudomásuk, hogy kié lett a Kossuth utcai épület, a megkérdezettek közül egyetlen utcabeli válaszolta azt, hogy Kosik Jánosé, akinek már vannak birtokai a Bakonyban. Arról nem hallottak, hogy hivatalosan is Simicska felesége birtokolja a hajdani energiaközpont épületét.

 

A környékbeli földekkel tervező bakonyi gazdák azonban tudnak róla, s azt sejtik: nem a kecskefarm a nagy üzlet, az egész tulajdonszerzés azt a célt szolgálhatja, hogy Simicskáék megszerezzék az itteni földeket. Eddig két területre írtak ki pályázatot, ám azokat később visszavonták. Amikor ismét megjelenik a kiírás, akkor állandó hárskúti lakosként Simicska felesége már jogszerűen pályázhat rá.

 

A cikket a Népszabadság Online-on olvashatja el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
8    *    2    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.