Nincs előrelépés a családon belüli erőszak szankcionálására
Legutóbb tavaly szeptemberben írtunk arról, hogy bár egy tahó fideszes képviselő kellett hozzá, de legalább sikerült elérni, hogy a Büntető törvénykönyv része lehessen a családon belüli erőszak. Elsiettük az örömködést. Hiába született rá ígéret, a jogszabály azóta sem született meg. Az újabb, a témába illő botrány azonban – hogy, hogy nem – ismét egy fideszes honatyához köthető.
Nincs előrelépés a családon belüli erőszak szankcionálására

Most persze újra középpontban lesz a családon belüli erőszak kérdése, de attól félünk, hogy a szigorúbb szabályozásra irányuló kormányzati akarat ismét gyorsan elcsitul. Az pedig külön szégyen, hogy csak akkor kerül be ez a téma a magyar közbeszédbe, amikor valamelyik közszereplő az elkövető, avagy az áldozat.

 

Olvasóink előtt minden bizonnyal nem kell különösebben magyarázni, mit is értünk a Balogh József - vak komondor - pörkölt háromszög alatt. Fülöpháza polgármesterének neve pillanatok alatt terjedt el az interneten, vált a mémkészítő bloggerek első számú céltáblájává.

 

Nincs is ezzel semmi baj, csak miközben jókat nevetünk egy-egy jobban sikerült képen vagy íráson, azért ne felejtsük el azt sem, hogy eközben említett „úriember” élettársa orr- és koponyaalapi csont-töréssel fekszik a kórházban. Miként azt sem, hogy egy nagyon komoly, továbbra is megoldatlan társadalmi probléma áll a háttérben. Jelesül a családon belüli erőszak.

 

A teljes írást az Egyenlítő TV blogon olvashatják el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
1    +    0    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.