Népszava vélemény: Voks populi
A 444.hu megszavaztatta olvasóit, hogy mennyiért adnák el szavazatukat az országgyűlési választásokon. A nem komolynak szánt felmérés szerint csupán 29 százalék nem adná el ötmillióért sem a voksát, 27 százalék ennyiért igen, 22 százalék pedig félmillióért.
Népszava vélemény: Voks populi

A portál bizonyára többségében középosztályba sorolható olvasói közül csak 7 százalék mondta, hogy pár ezer vagy pár száz forinttal megelégedne, de nem csak Bajáról tudjuk, hogy ma gyakorlat Magyarországon nyomorgó emberektől ennyiért szavazatit vásárolni.

 

Még csak a középosztályon belül lecsúszó belvárosi polgárként első blikkre meglehetős undort éreztem, amikor eszembe jutott, a 2014-es választás akár ezen is múlhat. Szép lesz, ha a nehéz sorsú honfitársainknak (akiket helytelenül és sértően egyszerűen a cigánysággal azonosít a többség) köszönhetjük majd az Orbán-rendszer prolongálását. Annak a rezsimnek a meghosszabbítását, amelynek sok más felháborító jellemzője mellett az egyik legfőbb sajátsága a cinikus és buta szegényellenesség, kezdve a szociális politikától a gazdasági megszorításokon keresztül az oktatásig.

 

A teljes írás a népszava.hu-n olvasható.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
6    -    3    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.