Népszava vélemény: Közösen
Soha nagyobb szükség nem volt a demokrácia híveinek összefogására, mint most. Csak üdvözölni lehet, hogy október 23-ára átfogó összellenzéki megmozdulást terveznek.
Népszava vélemény: Közösen

Normális ország nem válna ketté. Normális országban elképzelhetetlen lenne, hogy egy nemzeti ünnepen, amelyen múlt időkre emlékeznek, a hatalom ellenfeleinek demonstrálniuk kell, miközben a hatalom hívei - ugyancsak demonstratívan - végigvonulnak a fővároson, Békemenetnek nevezve magukat. Normális országban nem lenne szükség rá, hogy a politikai erők saját céljaikra használják a történelem idézését.

 

De ez nem egy normális ország. A kétharmad 2010 óta gondoskodott róla.
A jelenlegi ellenzéket lényegében belekényszerítették, hogy közösen mutassa meg, elege van ebből a rendszerből. Az ország rekvirálása, a fontos pozíciók és intézmények bekebelezése, a gazdaság tönkretétele, a szegénység elképzelhetetlen terjedése, az emberek folyamatos becsapása nem hagy számukra választást. Nincs más lehetőség egy olyan országban, amelynek parlamentjében hosszan lehet átkozni a volt miniszterelnököt - Bajnai Gordont -, aki nem képviselő, tehát ott nincs módja a válaszra. Nem is azért mondják. Hanem a tévéközvetítés jóvoltából a választókba igyekeznek betáplálni, hogy rossz ember és rossz mindenki, aki közösséget vállal vele.

 

Közösséget kell tehát vállalni. Bajnai Gordonnal is, Gyurcsány Ferenccel is, Mesterházy Attilával is és különösen nekik egymással. Együtt kell kiállni október 23-án minden olyan politikai erő vezetőjének, amely valódi változást akar.

 

Az írás folytatását a megújult népszava.hu-n olvashatják el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
3    *    5    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.