Népszava vélemény: Kinek higgyek?
Amikor a Fidesz négy éve hatalomra került, azt ígérte, hogy mindenkinek csökkenteni fogja az adóterhelését, a zsebünkben maradó temérdek pénzből aztán sok-sok hűtőgépet vehetünk majd, ígérte Vargha Mihály. Ebből az lett, hogy aki amúgy is sokat keresett, annak sok pénze maradt, aki keveset, attól még abból is elvettek az adójóváírás megszüntetésével.
Népszava vélemény: Kinek higgyek?

Amit egyik kézzel adtak, a másikkal azonnal vissza is vették, mert olyannyira megcsappantak az szja bevételek, hogy a jókora lyukat jókora adó emeléssel kellett betömni. Az NGM adatai szerint 2009 és 2014 között a kormány 16,7 százalékot szorított az adóprésünkön. A sebtiben 27 százalékosra növelt áfa kulccsal világrekorderek lettünk. Mondják, Magyarország jobban teljesít!

 

Az "átkos" gyurcsányi időszakhoz képest 2013-ra 1216 milliárd forinttal nőttek fogyasztáshoz kapcsolt adóbevételek, de nem a hűtőgépek, plazma tévék, vagy a drága autók eladása nyomán. Az áfa-emelésnek ellenben lett egy másik hozadéka: a nagy összegű, határon átívelő áfa-csalásokban európai szintén rekordereknek számítunk. Állítják, Magyarország jobban teljesít! Európa motorja vagyunk.

 

Az írás a népszava.hu-n folytatódik.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
4    *    5    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.