Népszava vélemény: Keserű jegyesség
Aki az oroszokkal üzletel, az nem állhat a szabadság pártján - állította még 2010-ben Lázár János. Ugyanaz a Lázár János, aki tegnap kiállt, és közölte, hogy kényszerházasságot kötöttünk az oroszokkal, de aggodalomra semmi ok, hiszen ebben mindkét fél megtalálja a maga örömét.
Népszava vélemény: Keserű jegyesség

Az már a vak komondor óta tökéletesen nyilvánvaló, hogy a Fidesznek meglehetősen sajátos elképzelései vannak a házasságról, de arra azért nem számítottunk, hogy Moszkvát megannyiszor ostorozó vezetői Putyin ölében kötnek ki.

 

A paksi atomerőmű bővítése alsó hangon 4-5 ezer milliárd forintba fog kerülni a költségvetésnek, ehhez a hitelt az orosz államtól kapja Magyarország, öt százalék körüli kamatra. Ez persze a beruházásnak csak a forintban mérhető költsége, az oroszoktól való energiafüggésnek sokkal nagyobb az ára. Nem csak a spájzba engedte be ezzel Orbán az oroszokat, hanem egyenesen a hálószobába.

 

Azt már láttuk tavaly, energiapiaci befolyásával mire képes Oroszország: Ukrajnát addig zsarolták, míg végül az utolsó percben lépett vissza az uniós társulási szerződéstől. Előtte ugyanezt tették Örményországgal. Az ukrán termékeket embargó alá vették, ezzel az ország exportja negyedével csökkent, majd az oroszok felemelték az Ukrajnának szállított gáz árát. Miután Kijev kikosarazta az EU-t, az oroszok 30 százalékkal csökkentették a gáz árát.

 

A teljes írást a népszava.hu-n olvashatják el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
6    +    2    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.