Népszava vélemény: Hócipőeffektus
Politikai iránt érdeklődőkkel beszélgetve időnként úgy érzem, mintha a kocsmában egy totószelvény rubrikái fölött vitatkozó társaságot hallgatnék, mert ahányan vannak, annyiféle képen írnák be az 1-est, a 2-est vagy éppen az ikszet ugyanarra a mérkőzésre. A meccs természetesen a jövő évi választás.
Népszava vélemény: Hócipőeffektus

A tét nagy. Nem egyszerűen a jelenlegi kormányról vagy az ellenzék sorsáról kell majd ítélkezniük azoknak, akik elmennek a szavazásra. Az előttünk álló évtizedek életminősége függ a döntéstől. Petőfi talán megint feltenné a kérdést: rabok legyünk, vagy szabadok? Persze nem az "orbáni értelemben", nem az unió rabigáját kell levetnünk, hanem a jelenlegi kormány lelki szabadságot tipró, demokráciát csorbító, mindannyiunkra rátelepedő, elhatalmasodó uralmától kellene megszabadulni.


Egy újabb "fülkeforr" kellene.
És ez az, ami ma még három esélyesnek tűnik. Az egyik legutóbbi közvélemény-kutatás szerint még mindig erős a Fidesz a biztos választók körében, és lényegesen nem mozdultak el az ellenzéki pártok sem a korábbi szintről. Állítom, hogy nincs Európában még egy olyan ország, ahol hasonló eredmények születnének, ha kiderülne, hogy az általuk választott kormány mindent el akar venni az emberektől, amit csak elvehet. Aligha nőne a népszerűsége egy olyan hatalomnak, amely valamennyi döntésével a demokrácia sírját ássa.Miért nem ébred fel akár még a legelvakultabb Orbán-hívőben is a kétkedés ördöge, hogy nálunk talán mégsem mennek olyan jól a dolgaink, amint azt hivatalosan sulykolják?

 

Az írás folytatását a Népszava.hu-n olvashatják el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
0    -    1    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.