Népszava vélemény: Az udvarlás vége
Magyarország képes finanszírozni magát a piacokról - annyiszor mantrázta el az utóbbi másfél évben ezt az Orbán-Matolcsy tandem, hogy már maguk is elhitték.
Népszava vélemény: Az udvarlás vége

A szerdai sikeres (?) dollárkötvény-kibocsátás után pedig még ki is állnak, és messiásként ünneplik az unortodox gazdaságpolitika vezéralakját és annak mérhetetlen sikerét, jól beintenek a hitelminősítőknek, hiszen jól látszik, hogy a befektetők fütyülnek a véleményükre, és ez az egész világnak üzenet.


Azt már elfelejti hozzáfűzni a kabinet, hogy a piacoknak a dollárkötvény-kibocsátás előtt közel másfél évet kellett udvarolni: többek között az IMF-pávatánccal.Kedvesnek kellett lenni az IMF-fel, ha 300 forint fölé szaladt az euró árfolyama, elvinni vacsorázni, módosítani néhány törvényt, hogy úgy tűnjön, mintha meg akarnánk állapodni. Fenntartani az érdeklődést a hitel iránt, amíg az európai válság egy kicsit révbe ér: lecsillapodnak a kedélyek Görögország csődje körül, megállapodnak az európai állam- és kormányfők egy takarékos hétéves költségvetésről.

 

A teljes írást a népszava.hu-n olvashatják el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
5    *    3    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.