Népszava vélemény: az íróasztalon túl
Itt ugyanis az emberek csaknem fele, 46,6 százaléka él szegénységben, a szegények 28 százaléka gyerek. Ha nekik nincs pénzük, mégsem lophatják el mások nyugdíj-megtakarításait, de nem csinálhatnak jó kis dohánykoncessziót sem. A szegénység nem azt jelenti, hogy följebb kell állítani a légkondit, vagy kevesebb pénz jut az udvari medence fűtésére.
Népszava vélemény: az íróasztalon túl

Mocskos, cinikus, bűnös világ van ma Magyarországon. A kormány szépen sminkelt vagy éppen a hibátlan öltönybe bújt szóvivője leül az íróasztal mögé, és megírja a tutit. Asztaluk szép és tágas szobában áll, az ablaküvegen átsüt a nap, ha ég a napmelegtől az iroda, akkor légkondicionálóval enyhítik a nyári hőséget. Orbán Viktor azt mondta, a jobboldali értelmiségnek nem szabad finnyásnak lennie, be kell menni a szegények közé. Jó lenne már, mert ha bebújnának egy földbe vájt putriba, vagy egy raklapból összetákolt viskóba, nem mondanának olyan hülyeséget, hogy minden normális országban az aktív felnőttek felelősek önmagukért, az idősekért és a gyerekekért. Persze, lehet hogy egy normális országban ez így van, de azért a hazai helyzetre is ki kellene találni valamit.


Itt ugyanis az emberek csaknem fele, 46,6 százaléka él szegénységben, a szegények 28 százaléka gyerek. Ha nekik nincs pénzük, mégsem lophatják el mások nyugdíjmegtakarításait, de nem csinálhatnak jó kis dohánykoncessziót sem. 

 

A szegénység nem azt jelenti, hogy följebb kell állítani a légkondit, vagy kevesebb pénz jut az udvari medence fűtésére. Hanem azt, hogy a gyerekek hétfőtől péntek délutánig csak az iskolában esznek, péntek estétől hétfő reggelig nem jutnak ételhez. Ha nem zárja el a polgármester a közkutat, akkor lavórban mosakodnak. Nem ismerik a papírzsebkendőt, és a szeméttelepről guberált cipőben mennek iskolába. Egyik nap az egyik gyerek, másik nap a másik. Körömvágó olló nincs, pengével vágják a körmüket. Télen, négy óra után már tudnak a vaksötétben leckét írni, nyáron pedig táborok helyett a porban játszanak. 
 

A teljes cikket a Népszava Online-on olvashatja.


 

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
5    -    0    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.