Baloldali.hu - A társadalom baloldalának
A társadalom baloldalának
A társadalom baloldalának

Népszava vélemény: A király meztelen

MSZP  ─   Vélemény  ─   2015. január 29. 10:25   ─   2015. január 29. 10:27

Népszava vélemény: A király meztelen
Azzal, hogy a közmédiát teljes egészében a hatalmi propaganda szócsövévé tették, a kedves vezető és csapata még nem hárított el minden bajt a feje fölül. S bár népszerűségük feltűnő csökkenését állítólag nem tartják tragikusnak, azért - a jelek szerint - egy picit zavarja őket.Azzal, hogy a közmédiát teljes egészében a hatalmi propaganda szócsövévé tették, a kedves vezető és csapata még nem hárított el minden bajt a feje fölül. S bár népszerűségük feltűnő csökkenését állítólag nem tartják tragikusnak, azért - a jelek szerint - egy picit zavarja őket. Rá kellett jönniük tehát, hogy az RTL Klub "megbüntetésével" - a mértéktelen és csak azt sújtó reklámadóval - öngólt lőttek.

 

Hasonlóan rossz számításra az utóbbi időben már nem egy példa volt. A legjellemzőbb a netadó, de hasonló történt az útdíjjal is. Ilyenkor kiigazítanak, mégpedig oly módon, hogy lehetőleg kedvező színben tűnjenek föl. Más kérdés, hogy egyre kevesebbeket tudnak ezzel megvezetni. De próbálkoznak. A miniszterelnök hol a távközlési adót érintő tévedésről beszél, hol meg valami "gépház-zajról" és próbaüzemről.

 

A legnézettebb és leghatékonyabb tévét viszont nem lehet ilyen egyszerűen elintézni. Velük keményen tárgyalni kell és úgy engedni, hogy esetleg nem is kapnak érte megfelelő ellenszolgáltatást. Ebben az esetben azonban minden eddiginél jobban látszik, mennyire alkalmatlan ez a társulat az ország vezetésére. Világos ugyanis, hogy a kormány saját érdekeit az országéi elé helyezi. Csak az a fontos, hogy a hírműsorokban legalább egy kicsit jobb legyen a megítélésük és ezért nincs túl nagy ár.

 

A teljes írás a népszava.hu-n olvasható.