Népszava.hu vélemény: Orbán világa
Valami nem tetszik Orbán Viktorban; nem, nem politikailag, úgy már régóta nem, legalább azóta, hogy maga mögött hagyta liberális énjét és konzervatívnak kiáltotta ki magát. Másról van most szó, olyan dilemmáról, amelyről az ember nem szívesen beszél, vagy mert nem illik, vagy mert nem tudja pontosan megfogalmazni, mi is valójában a baja.
Népszava.hu vélemény: Orbán világa

De hát mégis, muszáj róla beszélni, mert az ország miniszterelnökéről van szó, ráadásul olyasvalakiről, aki iszonyatos súllyal nehezedik rá a mai magyar politikai élet szereplőire.Ezért kell róla szólni: valami nincs rendben Orbán Viktorral. Kevés olyan megszólalása volt az utóbbi években - másfél évtizedben -, amivel egyetértettem volna, azt azonban nem tagadhatom: mindig oda kellett rá figyelni. Vagy azért, mert szellemesen támadott, vagy azért mert olyan ravaszul csoportosította a tényeket, hogy ezzel el is tudta fedni csúsztatásait - hogy finoman fogalmazzak -, vagy éppen olyan frappánsan járatta le ellenfeleit, hogy azzal nehéz volt mit kezdeni.

 

Ez a hétfői Orbán Viktor azonban más volt. Egy szellemileg elfáradt ember produkcióját mutatta be, felkészületlenül, alacsony színvonalon, ráadásul sokat hibázva. Bár a közönsége hálásan, vagy inkább fegyelmezetten nevetett a poénjain, tapsolt a megjegyzésein, elismerően verte a parlamenti asztalát, mint a professzorát elismerő diák, de azért legbelül érezték, érezhették: miniszterelnökük nincs formában, sorra veszíti el a párviadalokat. Magukban nyilván ők is feltetették a kérdést: mi történt a mi Viktorunkkal? Tényleg az a helyes út, ha egy feleannyi idős embert, mint ő, lebolsiz? És tényleg az a frappáns válasz, ha azt mondja: az a labanc, aki magára veszi? Nem, ezek rossz válaszok. A kérdés csupán az: egyszeri rossz válaszok, vagy tényleg valami baj van? 

 

A teljes írás a népszava.hu-n olvasható.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
1    +    8    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.