Népszava.hu vélemény: Kérdés félázsiából
Egy működésében tökéletesen alkalmatlan totalitárius rezsim, és annak vezetője - szokás diktátornak is nevezni - törvényszerűen eljut egy olyan fokra, melyben már nem elegendő a kudarchegyeket (csak) a külső ellenségnek tulajdonítani. Mert csak az erő nyelvét érti, és csak azt beszéli.
Népszava.hu vélemény: Kérdés félázsiából

Ceausescu minden külföldi útja előtt átalakította a vezetést, hogy meg ne puccsolják távollétében. A kádereket Kádárék is rendre cserélgették. "Más fontos beosztásba, saját kérésére, stb."

Még korábban még drasztikusabban mentek a dolgok.


"Az osztályharc élesedik, a nemzetközi helyzet egyre fokozódik, de mi nem alszunk. A belső árulók egy újabb bandájára csaptunk le" - mondta Virág elvtárs Pelikánnak, a Tanúban Dánielre és bandájára. Ahogyan mondhatná most ugyanezt Orbán Viktor is, aki éppen most ráz le a sakktábláról jó pár régi, kipróbált, bizalmas fideszest. És ismert, régi jó szokása meríteni a letűnt káderek közül. Megintcsak a Tanú: a horthysta verőlegény, Gulyás mondja ki a börtönben a rongyember krédóját: "Én egyetlen rezsimnek sem vagyok ellensége. Sőt én mindegyiknek kifejezetten híve vagyok".

Eközben Orbán ellenforradalmi kísérleteknek nevezi a rektorok, hallgatók, szülők, és az ombudsman álláspontját az új felsőoktatási rendszerről. Szeretett nemzetét pedig félázsiai népségnek. Azért vigyázzunk! '56-nak is minta lett volna valami köze az értelmiséghez, főként az "értelmességhez".

 

A teljes írás elolvasható a nepszava.hu-n.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
2    -    7    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.