Népszabadság vélemény: Trafikálnak
Mi az, amibe belebukhat az Orbán-kormány? Pár hónapja azt hittem, az azeri baltás gyilkos elengedése kivédhetetlenül kínos. De a közvéleményt nem mozdította meg a felháborító eset. Nem ártott annyit a Fidesznek a Schmitt-ügy sem, mint amennyit tisztességes demokráciában ártania kellett volna. Orbán régi harcostársa elinalt, s minden ment tovább, mintha mi sem történt volna.
Népszabadság vélemény: Trafikálnak

Amikor kiderült, hogy Orbán személyesen – pontosabban az apja révén – birtokon belülre került Habsburg József főherceg alcsútdobozi kastélyában, méghozzá úgy, hogy a környékbeli földeket a jobbkezének számító Mészáros Lőrincre hagyományozta, megint azt hihettük, elszakad a cérna. Ez már a földdel kapcsolatos szélhámosságok kiderítése közben történt. Aki érteni akarta, érthette, hogy a helyben lakó földműveseket mindenhol átvágták, a földhaszonbérleti pályázatokba a párt legmagasabb szintjén beépítették a mutyi lehetőségét, utána pedig ahol lehetett, kaszáltak és nyertek. Legelőször Fejér megyében, s ami vérlázító, Felcsút környékén, ahol a miniszterelnök bónuszként, tetemes állami költséggel focipályát is építtet a maga dicsőségére.

 

A pálya Orbán házának közvetlen szomszédságában létesül. S hogy a nagy nemzeti focimánia még teljesebb legyen, a Felcsút a napokban fel is jutott a másodosztályból az élvonalba. Amikor ezt meghallottam, Stadler József akasztói rémálma ködlött fel előttem. A legendás alföldi juhász volt az első, aki a rendszerváltás egy pillanatában elhitte, hogy minden – a tökéletesen irracionális elképzelés is – valóra válhat. Stadiont épített és NB I-es csapatot vett – kevéssel a börtön előtt.

 

A teljes írás a nol.hu-n olvasható.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
3    *    1    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.