Népszabadság vélemény: Sportszerűen
Aki politikát akar látni, nyilván azt is fog – mondja Gyulay Zsolt, az állami dohánymonopólium vezetője, azt sugallva: szakmai döntések születtek, és csak az ellenérdekeltek támadják az új rendszert. Gyulay nyilván tudja, milyen szakmai szempontok alapján születtek a határozatok.
Népszabadság vélemény: Sportszerűen

Mi azonban nem. Az általa vezetett szervezet három dolgot nem hoz ugyanis nyilvánosságra: a bírálók összetételét, a bírálat során legfontosabbnak tartott üzleti terv értékelésének menetét, valamint magukat az üzleti terveket.

 

Ez a pályázat azért büdös, mert titkolózás van körülötte. Ha szakmai zsűri döntött, miért nem állnak ki a tagjai? Ha objektívek a bírálati szempontok, miért nem tudhatjuk meg, melyek azok? Ha minden rendben, miért nem láthatjuk a pályázatokat? Ha a döntés vállalható, miért mutogatott egymásra a dohánycég és a felügyelő minisztérium két napig, hogy kit is kell megkérdezni róla?

 

Ebben a döntésben leginkább azt lett volna jó látni, amit hirdettek róla. Például: azért korlátozzák a dohányosok hozzáférését a cigarettához, hogy ne gyújtsanak annyit rá. Azért nehezítik a beszerzést, hogy egyre többen szokjanak le, és kevesebben szokjanak rá. Hogy gyerek kezébe ne kerüljön cigaretta. Ha a törvény és a tender pontosan meghatározta volna, hol nyílhat trafik, mikor lehet nyitva, milyen távolságban kell lennie középiskolától vagy a 18 év alattiak népszerű szórakozóhelyeitől, akkor már közelebb lehettünk volna ehhez.

 

A teljes írás a nol.hu-n olvasható.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
1    *    2    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.