Népszabadság vélemény: Rezsi(át)vágás
Meglepő idézetek következnek: „Magyarországon európai összehasonlításban pazarló az épületek energiafogyasztása. A rezsiproblémát csak nagyon rövid időszakra tudja kezelni a rezsicsökkentés. Néhány éven belül radikális beavatkozás kell az épület-szektorban, mert különben finanszírozhatatlanná válik épületeink működtetése”. (Bencsik János, az Orbán-kormány volt energiaügyi államtitkára)
Népszabadság vélemény: Rezsi(át)vágás

„Az energiaiparnak világpiaci áron kell beszereznie az energiát. Ezt nem a magyar kormány szabja meg – legalábbis Vlagyimir Putyin országa kevéssé lehet vevő ilyen típusú felvetésekre. Az iparág világszínvonalú, folyamatosan karbantartott és fejlesztett gépekkel juttatja el az energiát a fogyasztókhoz. Ha nonprofitműködést írunk elő nekik, nincs haszon, nincs fejlesztés, lassan tönkremegy minden.” (Holoda Attila, az Orbán-kormány volt energiaügyi helyettes államtitkára)

 

„Egy országos energiahatékonysági program fellendítené az építőipart, évente a lakásállomány 10 százalékának felújítása 80 ezer építőipari munkahelyet teremtene, és ez a befektetés az országnak kevesebb mint 10 év alatt megtérülne.” (Matolcsy György volt nemzetgazdasági miniszter) A fentiek bizonyítják, hogy vannak (voltak) kompetens személyiségek a kormányban, akik energiaár- és rezsiügyben lényegesen tisztábban látnak Orbán Viktornál.

 

Ám sajnálatos módon a „rezsicsökkentés” – szakmai szempontból talán sánta, de politikailag szinte hibátlan – ötlete nem tőlük, hanem a kormányzati funkcióval nem rendelkező, ismeretlen minőségekben minimum egy évtizede Orbán mellett szolgáló kommunikációs gurutól, Habony Árpádtól származik.

 

Azt a kérdést, hogy felelős döntés-e az energia jóárasítása, vagy egyszerű reklámtrükk (lapunk egyik jobboldali olvasója szerint: zseniális húzás, amelynek révén a Fidesz az energiaszolgáltatókkal és végső soron a lakossággal fizetteti meg a saját választási kampányát), ezek után fel sem érdemes tenni.

 

A folytatás a nol.hu-n olvasható.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
6    -    8    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.