Népszabadság vélemény: Politikai perverzió
Ami Magyarországon történik, az a folyamatos politikai perverzió maga. Az Alkotmánybíróság által nemrég több ponton is alaptörvény-ellenesnek minősített választási eljárási törvényhez benyújtott alkotmányügyi bizottsági módosítócsomag arcátlansága még így is figyelemre méltó.
Népszabadság vélemény: Politikai perverzió

Az államfő a parlament által elfogadott jogszabályt tavaly decemberben nem írta alá, hanem előzetes normakontrollt kezdeményezett. A sokat vitatott kötelező választói regisztrációt – ami akkor még az alaptörvény pár héttel később megsemmisített átmeneti rendelkezései között szerepelt –nem vizsgálta ugyan, a kampányszabályokat viszont igen. Észrevételezte, hogy az országos kereskedelmi rádiók és televíziók a kampány idején nem sugározhatnak politikai hirdetést, ami a köztársasági elnök szerint a véleménynyilvánítás és a sajtó szabadságát egyaránt sérti.

 

Az alkotmánybírák hasonlóképpen vélekedtek, és ezt a rendelkezést alaptörvény-ellenesnek minősítették. A visszakézből válaszra nem kellett sokáig várni: a „gránitba vésett” alaptörvény negyedik módosításának részeként a múlt héten megerősítették, hogy országos listát állító pártok csak a közmédiában hirdethetnek, ott viszont ingyen és egyenlő feltételekkel, ami kétségkívül az esélyegyenlőséget szolgálja.

 

A teljes írást a nol.hu-n olvashatják el.

 

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
7    +    6    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.