Népszabadság vélemény: Párnagáz
Tudják, mi az a párnagáz? Az a gázmennyiség, amelyet állandóan a föld alatti tárolókban kell tartani, hogy nyáron oda be, télen meg onnan ki tudják sajtolni a kereskedelmi forgalomba kerülő energiahordozót.
Népszabadság vélemény: Párnagáz

Találékony elmék kitalálták: ennek a valamikor talán olcsóbban beszerzett gáznak az eladásával tovább lehetne csökkenteni a háztartások rezsijét. Szakember hasonlata: mintha egy téglagyárból nem csak a készterméket, hanem a tároló épület falát is kezdenék darabonként fillérekért kiárusítani. Szép, szép, mindenki tapsol, de ha nem hagyják időben abba, előbb-utóbb rájuk omlik.

 

Az Európai Unió pedig mintha megfeledkezett volna a párnagázról. Nincs mit mondania Orbán Viktor egyetlen erős érvére: mit akarnak tőlünk, hiszen három százalék alatt van a költségvetési hiány, amit regnálása első percétől amúgy keményen számon kérnek rajta, emiatt és csak emiatt kellett nekiállnia a téglaépület bontásának. Magyarország amúgy sem nem tagja az eurózónának – ez 2020-ig szóba sem jöhet –, hatása az euróövezetre korlátozott, a magyar gazdaságpolitikának tehát megfelelő mozgásteret kell kapnia saját gondjainak megoldására.

 

A teljes írás a nol.hu-n olvasható.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
6    +    3    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.