Népszabadság vélemény: Orbán támad
Az illúziókból sose fogyunk ki. A legfrissebb a választások után született, bár már meg is halt. De jön majd más. Most azt hittük – mert egyrészt naivak vagyunk a végtelenségig, másrészt reménykedni mindig muszáj –, hogy Orbán az újabb kétharmad megszerzése után hátradől, és amellett, hogy hagyja egy kicsit pihenni az országot, ő is kifújja magát.
Népszabadság vélemény: Orbán támad

Ami minket illet, mindenképpen ránk férne egy szusszanásnyi szünet, mert fárasztó a bozótharc és az árnyékboksz – még nézni is. Az örökös acsarkodásban nem marad idő arra, hogy az ember elégedett legyen.

 

Minden rendes diktátor tudja, hogy hatalmának fenntartásához jólétre és elégedett alattvalókra is szükség van. Orbán, aki a kádári világból annyi mindent áthozott, a jelek szerint ezt még nem tanulta meg. Nagy vörös kakasként kukorékol a szemétdombon, mindene a háború. A csata, a gumicsizmás küzdés, az örökös őrjárat, az állandó mutogatás a lövészárokból mindannyiunknak, a szomszéd népeknek és az Európai Uniónak. Mindennek azonban semmi köze az erőhöz, noha Orbán szeret az erő nyelvén beszélni. Csak és kizárólag a megfélemlítést szolgálja. Azt kell láttatnia, hogy félnek tőle. Ez egy ideig működik.

 

Ha nincs eredménye a sok hőzöngésnek, azaz nem elégedett a jóléttől a nép, a vége úgyis a nevetségessé válás. Azt pedig mindig a bukás követi.

 

A teljes írás a nol.hu-n olvasható.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
8    -    2    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.