Népszabadság vélemény: Orbán Mágus
Orbán Viktor, annyi forradalom győztes harcosa ismét föltöltötte az akkumulátorokat, és Gyulán kiadta a képviselőknek az új jelszót: azt kell kommunikálni, hogy a Fidesz a kisebbik rossz. Hozzátette, hogy „objektíve nem mondhatjuk, hogy jól állunk, hogy szép minden. Ezért kell azt mondani, hogy jobban, szebben”.
Népszabadság vélemény: Orbán Mágus

A miniszterelnök nem véletlenül nyúl vissza a „minden nagyon szép, minden nagyon jó” lekezelő gondolatához, némi nosztalgia elönti ama korszak emlékére, de azért maradt annyi valóságérzékelése, hogy ez a szlogen még Selmeczi Gabriella szájából sem hangzana túl hitelesen – ő egyébként sem a pozitív üzenetekre trenírozta magát. Így aztán Orbán a maga lelkesítő mondatait valamihez képest fogalmazza meg, azt mondja, hogy „jobban”, „szebben”, viszonyítási alapként pedig nyilván az országlását megelőző nyolc évre tekint, amihez képest viszont „objektíve” nem mondhatjuk, hogy jól állunk.

 

Ezt megpróbáljuk lefordítani: nem állunk jól, viszont tegyünk úgy, mintha. Ez az orbáni gondolatmenet a képviselők meggyőzésére is szolgál, akiket a miniszterelnök szelíden korholt a kishitűségükért, nehogy már most elhiggyék, hogy itt más is győzhet, hiszen így nem is lehet a pályára kifutni.

 

Orbán olyan, mint egy született Mágus, a fénykorát futó Verebes József, aki úgy űzte-hajtotta a magyar válogatottat a szerinte hanyatló hollandok ellen, hogy azonnal kaptunk egy hetest, de legalább látványos meccs volt, az is valami.

 

Az írás folytatásáért kattintson a nol.hu-ra!

 

 

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
8    *    9    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.