Népszabadság vélemény: Offshore-ozunk
„Befizetjük a közterheket, kifizetjük a szállítókat, állományba vesszük a dolgozókat, betartjuk a munkaügyi és a környezetvédelmi előírásokat, nem zaklatjuk a női munkavállalókat.” Az egyik legnagyobb magyarországi élelmiszermulti illetékes igazgatója foglalta össze így cége „társadalmi felelősségvállalási programját”, szigorúan négyszemközt.
Népszabadság vélemény: Offshore-ozunk

A vállalkozás tényleg alig költ évente néhány milliót az esőerdők és a levelibékák megmentésére, viszont a fenti szabályok betartásával – amúgy jó néhány hazai állami vállalatnak és közhivatalnak is példát mutatva – százmilliókkal drágábban működik a feltétlenül indokoltnál. Hogy megéri-e neki, az legalábbis kétséges, nekünk, magyaroknak azonban jól jön, hogy akad néhány nagyvállalati menedzser, aki így gondolkodik.

 

Nálunk az adó az állami szabadrablás szinonimája: errefelé nem divat azzal érvelni, hogy az adófizetéssel annak a közösségnek a működését finanszírozzuk, amelyből/amelyben élünk. Itt a polgári közönség – a szlovák rendszámmal adóoptimalizáló nemzeti hírlapírótól a tao-kedvezményből feltőkésített sportklub tulajdonosáig – a nyílt színen saját erkölcsi halottjának nyilvánít bárkit, akiről kiderül, hogy a kamatadó elől Ciprusra patriálta a magánvagyonát, de ezt a magas erkölcsi mércét csak mások elé szeretjük állítani.

 

Az írás folytatásáért kattintson a nol.hu-ra!

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
6    +    8    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.