Népszabadság vélemény: Nézz a szemükbe!
Tegnap az egyik nagy pesti aluljáróban a falnak támaszkodva álltak a hajléktalanok. Nem feküdtek, mint korábban, a rendőr így nem foghatja rájuk, hogy életvitelszerűen töltik ott az idejüket.
Népszabadság vélemény: Nézz a szemükbe!

Ebből is sejthető, hogy az ágyú, amit a városvezetés elsütött e szegény verebekre, ha sok áldozatot szedett is, nem vet véget a háborúnak, amely csütörtökön minőségileg új szakaszába lépett. Egy pillanatra a hadviselés színvonala méltónak mutatkozott a téthez.

 

A hajléktalanok kitiltására érkező fővárosi képviselők méltósággal fogadták, hogy tüntetők akadályozzák őket a munkában, főpolgármesterük nagyvonalúan kezelte a helyzetet, ameddig volt hozzá türelme. Megnyugtatta a hajléktalanok képviselőit, hogy nem hív rájuk rendőrt, és valóban eltelt néhány óra, amíg elcipelték őket – történetesen a rendőrök.

 

A nap végére viszont már annyira indulatba hozta magát a főpolgármester, hogy Az Estében feltette a kérdést, vajon kik állhatnak az akció mögött, mert meggyőződése, hogy vannak erők, vannak emberek, akik nem a fedél nélkül élők problémáját akarják elsősorban megoldani, hanem valakik ellen és egyben valakiknek az érdekében tipikusan politikai akciókat bonyolítanak le, és a hajléktalanok körében is igyekeznek nyugtalanságot kelteni, tudatosan félrevezetik őket.

 

Az írás folytatása a nol.hu-n olvasható.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
5    +    1    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.