Népszabadság vélemény: Nemnormálisország
Egy jól működő demokráciában a kormányzó erők nem kizárólag a szavazatszerzést szolgáló, de hosszú távon fenntarthatatlan – akár államcsőddel fenyegető – intézkedésekkel igyekeznek megnyerni a választókat. Egy normális országban a pártok nem felelőtlen – s nyilvánvalóan betarthatatlan – ígéretekkel kampányolnak, hanem bátran felnőttként kezelik a választópolgárokat.
Népszabadság vélemény: Nemnormálisország

Normálisország politikai erői nem hazudnak, nem kizárólag egymást gyalázzák, hanem ésszerű – megvalósítható, a közjót szolgáló, ezen belül (jó esetben) a legkiszolgáltatottabb rétegek számára kedvezőbb – alternatívát kínálnak. Normálisországban még az sem kizárt, hogy a választásokon egymással szemben álló pártok – amelyek kemény, de korrekt küzdelmet folytattak a parlamenti többség megszerzése érdekében – a választás után nagykoalícióra lépnek. Nem feltétlenül azért, hogy közelebb kerüljenek a zsírosbödönhöz, hanem mert úgy gondolják, választóik érdeke is ezt kívánja.

 

De nem kell nekünk a miniszterelnökünk szerint hanyatló Európai Unió egyik meghatározó államára – Németországra – hivatkozni, hiszen 2010 óta a Nemzeti Együttműködés Rendszerében élünk. Más kérdés, hogy a sajátos értelmezésünk szerint az együttműködés széthúzást, acsarkodást jelent, és a létminimum alatt élők végső kiszorítását az élhető világból. Itt a politikai ellenfeleknek nem a legyőzése, hanem totális megsemmisítése a cél. Hiszen egy a tábor, egy a zászló, a Gyurcsány–Bajnai-tengely hívei meg takarodjanak.

 

A folytatást a nol.hu-n olvashatják el.

 

 

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
5    -    9    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.