Népszabadság vélemény: Modellek
Egy határig érthető, ha egy politikus önigazolásként külföldi példákon erősíti magát. Az azonban már több mint zavaros, ahogyan legutóbbi eszmefuttatásában, a Heti Válaszban Matolcsy György a skandináv jóléti államok modelljét méltatja.
Népszabadság vélemény: Modellek

Valamit félreérthetett, hiszen azt a jóléti államot választja mintának a kormányfő jobbkeze, amit a miniszterelnök, mint a haldokló Nyugat termékét, nap mint nap eltemet, és amely sajátosságai révén lemásolhatatlan még Nyugat-Európa számára is.

 

Igaz, a magyar modell pedig a nemzetgazdasági miniszter szemében annyira eredeti, hogy szinte másolhatatlan. Egyetlen gyenge pontja, hogy sikere a gazdaság teljesítményén múlik. Ez Matolcsy fantáziáját nem fékezi, sőt. Továbbra is megvalósítandó eszményt lát és keres hétről hétre, itt és ott, de képtelen szembenézni saját létező valóságával – történetesen a kezében lévő magyar gazdaság csődjével.

 

Nem lenne szabad őt a végrehajtó hatalom közelébe engedni: íróasztalához kellene láncolni, hogy csak rója sorait az utókor okulására. Hősünk azonban nem maradt meg a lefüggönyözött könyvtárszobákban, végrehajtja mindazt, ami a miniszterelnök „keleti” politikai filozófiájából következik.

 

A vélemény folytatását a nol.hu-n olvashatják el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
5    -    3    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.