Népszabadság vélemény: Kezdődik
Dübörög a nemzeti együttműködés úthengere, megy megállíthatatlanul, a gépezet irgalmatlanul döngöli a göröngyöket, buckákat, hogy az emberek üdvére tükörsima út, mit út, soksávos sztráda vezessen a fényes jövőbe. A kormányos kérlelhetetlenül tapossa a gázt, tekintetét egy pillanatra sem szakítja el a távoli horizont mögé vizionált új világról.
Népszabadság vélemény: Kezdődik

Olykor azért hátra is pillanthatna, megnézni, mit hagy maga mögött, lássa a ki tudja hová kanyargó utat kétoldalról övező romokat. Ne legyünk persze telhetetlenek, mindenki mégsem nyerhet, nyugodjunk bele az örök igazságba, ahol fűrészelnek, ott hullik a forgács.

 

Az úthenger átdübörgött az iskolákon is, a szokott tempójában, gyermekeket és szülőket hozva kilátástalan helyzetbe. A tankötelezettség alsó korhatárának leszállítása, a rugalmas iskolakezdés lehetőségének szinte teljes megszüntetése, a háromévesek óvodába terelésével előidézett „alulról érkező” létszámnyomás miatt az elmúlt évekhez képest jóval több gyereket kell az elsőbe íratni az idén. Erre azonban nem készítették fel az iskolákat. A maga egyszerűségében is brutálisan súlyos a helyzet: nincs annyi hely, mint ahány gyerek jelent kezik. Így sok helyen sorsolással döntenek majd arról, kit vesz fel a körzetes iskola, vagyis az, amelynek kötelező lenne felvennie minden oda tartozó gyereket.

 

A cikk folytatását a nol.hu-n olvashatják el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
3    -    8    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.