Népszabadság vélemény: Illúziók nélkül
Nincsenek illúzióink, a hatalom jól számolt: a közvélemény alighanem egyetlen szót sem ért meg ebből a bonyolultnak látszó banki ügyletből, Demján Sándor szavaiból, amikor a takarékszövetkezeti törvényről kijelenti, az a legnagyobb baj vele, hogy a tulajdon leváltja a tulajdonost.
Népszabadság vélemény: Illúziók nélkül

Egyszerűbb volna azt mondani: a kormány gátlástalanul megint éppen megmenti, amit nem kell megmenteni, megvédi a betétesek pénzét, amit nem kell megvédeni. Vagyis lenyúlja a takarékszövetkezeteket, erőszakos átrendezéssel létrehozza Magyarország OTP utáni második legnagyobb, ezermilliárdot érő pénzintézetét, miközben megfosztja a tulajdonjogától a százezer takarékszövetkezeti tagot.

 

Demján, mint az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség elnöke, feldúltan a párbeszédet, a tőke és a tulajdon szentségét és sérthetetlenségét kéri számon a hatalomtól, (mi meg azt nem értjük, mit keres az állam az ő Gránit Bankjában), naivan behunyja a szemét, „félreinformálták a kormányt”, aztán felébred és közli: a törvény ellen elmennek a legvégső jogorvoslati lehetőségig a magyar és az uniós fórumokon. Nem szívesen háborúzik a politikával, de ez már neki is sok.

 

Demján Sándor nem egy a sok közül. A magyar vállalkozók ikonikus alakja, aki az utóbbi három évben megjárta a saját El Caminóját. Messze jutott 2010. március 8-tól, amikor a választások előtt, a Művészetek Palotájában, a VOSZ gazdaságpolitikai fórumának elnökségében, az uniós és a magyar zászló tövében ott ült a kormányzásra készülő Orbán Viktor mellett. Felettük a kivetítőn hat pont, amely a vállalkozói világ és a politika együttműködésének előfeltételeit fogalmazta meg.

 

A teljes írást a nol.hu-n olvashatják el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
1    *    7    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.