Népszabadság vélemény: Hiszti
Nem vártunk sokat a kormányfő tegnapi parlamenti felszólalásától, de azt sem gondoltuk volna, hogy egy választott, bár önmagát téveszmésen az országgal és a nemzettel azonosító közhivatalnok ott folytatja, ahol két nappal korábban Strasbourgban csúfosan abbahagyta. Hisztizik.
Népszabadság vélemény: Hiszti

Nem kell bedőlni ennek az éretlen, de roppant céltudatos duzzogásnak, hogy igazságtalan a demokratikus alapjogok magyarországi helyzetéről szóló Tavares-jelentés; elfogadása súlyosan sérti Magyarország szuverenitását, figyelmen kívül hagyja az Európai Parlament hatásköreit, a tagállamok és az unió közötti jogi egyensúlyokat, s az alapító szerződésekkel szemben önkényesen állapít meg kötelező kritériumokat.

 

Ez mind a hiszti része. Mint ahogyan hazugság, hogy az amúgy sikeres népámítás, a rezsicsökkentés miatti bosszú volna az egész. Az unió egyszerűen ráébredt, hogy a Fidesz-többség parlamenti diktatúrája, egy tagország rendszerszintű átépítése tagadja az európai közösséget összetartó demokratikus normákat, s illene már valamit tennie. A hiszti oka persze Orbán tekintélyes presztízsvesztesége, hiszen a jelentésnek nincs kötelező jogi érvénye, az EP semmilyen szankciót nem léptetett életbe, dumákkal pedig nem lehet szuverenitást korlátozni.

 

A teljes írást a nol.hu-n olvashatják el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
5    -    0    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.