Népszabadság vélemény: Helyben járás
Nagyon már meg sem lepődik az ember, amikor a legújabb hazai korrupciós felmérések lesújtó eredményeiről értesül. Még azzal sem lehet védekezni, hogy a válság kikezdte volna a morált, mert az ugyanabban a mélységben van, amelyben évtizedek óta.
Népszabadság vélemény: Helyben járás

A korrupció beágyazottsága, elfogadottsága tény, szavakban mindenki elítéli ugyan, ellene viszont – kevés kivétellel – csak az tesz, akinek hátrányt okoz, vagy aki valamilyen szinten nem haszonélvezője a nagy kerek rendszernek. Ahol már pénznek sem kell gazdát cserélnie. A mai magyar korrupciós börzén információval lehet seftelni, viszonossági alapon kelnek el a zsíros pozíciók, s nem a rátermettség az egyedüli és legfontosabb szempont.

 

Komplett hálózatok jöttek létre leosztott szerepekkel: a korrupció a kutatók szerint nem kíméli a bűnüldözést, az igazságszolgáltatást sem, miért kellene tehát azon csodálkozni, hogy saját bevallásuk szerint a vállalkozások negyede erősen hajlik egy illegális ajánlatra, a felfedett korrupciós ügyeket pedig igyekeznek mielőbb a házon belül eltussolni. Nehogy rontsa a cég imázsát. Társadalomnak és politikának egyaránt hatalmas adóssága van a korrupció elleni fellépésben. A társadalom termeli ki politikusait, így naivan joga van azt hinni, hogy hatalomra jutásukkor ők majd tényleg fellépnek a hazai össztermék ötödét felzabáló feketegazdaság ellen.

 

Az írás folytatását a nol.hu-n olvashatják el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
3    *    8    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.