Népszabadság vélemény: Hatalmi játszma
Mondja, Ön egyetért azzal, hogy az államilag támogatott felsőfokú tanulmányokat folytató hallgatóknak ne kelljen képzési hozzájárulást fizetni? Esetleg Ön azok közé tartozik, akik szerint az oktatási rendszert úgy kell átszervezni, hogy az állam közpénzből azokat a képzéseket támogassa elsősorban, amelyekkel valóban el lehet helyezkedni?
Népszabadság vélemény: Hatalmi játszma

Netán Ön már ezen is túllépett, és úgy véli, az volna a helyes, ha Magyarországon olyan felsőoktatási rendszer működne, ahol minden diák képes maga állni a tanulás költségeit?

 

Van egy jó hírem. Akármit gondol is Ön, ugyanazon a véleményen van, mint a miniszterelnök. Ha úgy tartja, a tandíj helytelen, akkor a 2008-ban népszavazást gründoló Orbán Viktor álláspontját képviseli. Ha meggyőződése szerint kevesek kiváltsága kell legyen az állam pénzén való tanulás, és úgy helyes, ha a kormányzat pillanatnyi érdeke dönti el, milyen képzést finanszírozzunk közpénzből, akkor Ön a február óta érvényes rend híve. Ha pedig azt vallja, hogy aki tanulni akar, az fizesse ki az utolsó fillérig tanulmányai költségeit, akkor Ön vátesz, netán maga a miniszterelnök, aki vélhetően saját stábját is meghökkentve épp ezzel a koncepcióval állt elő a hét elején.

 

A terv egyébként pofonegyszerű. Aki egyetemre megy, fizessen, no nem tandíjat persze – ennek a miniszterelnök ellensége –, hanem mindent, a tanár bérétől a villanyszámláig. Az állam pedig azzal fogja segíteni, hogy egyrészt kedvezményes hitelt nyújt az évtizedekre való eladósodáshoz, másrészt ösztönzi a munkaadókat – a közszolgálatot egyenesen kötelezi –, hogy alkalmazásakor váltsák ki ebből az adósságból. 

 

A teljes írást elolvashatják a nol.hu-n.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
1    -    6    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.