Népszabadság vélemény: Fűzési szezon
Csak ámulok és bámulok, milyen unortodox kreativitással igyekszik a Fidesz a felszínen tartani a tízszázalékos lakossági energiaár-csökkentés témáját. Először a kormány, majd a Fidesz-frakció is bizottságot alapított annak ellenőrzésére, hogy a szolgáltatók úgymond ne trükközzenek az árcsökkentés érvényesítésével.
Népszabadság vélemény: Fűzési szezon

(A hatásköri leosztás még nem teljesen világos, hisz néha a képviselői bizottságot vezető Horváth Szilárd csepeli polgármester is a kormány nevében beszél.) Az energiaárak ellenőrzésére évtizedek óta hivatott Magyar Energia Hivatal zöldszámot indít – a Fidesz szintén oda várja a lakossági bejelentéseket –, a másik felelős szerv, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság pedig bizonyára a létével fenyeget.

 

De már miért ne érvényesítenék az energiacégek a kormány által részletesen megszabott új tarifákat? – kérdezhetnők naivan. Eddig soha nem merült fel ilyen gyanú. Talán egyszer rezgett a léc, az EMFESZ a csőd szélén hatalmas pénzeket akasztott le fogyasztóitól, de akkor bizottság nem alakult, tiltás nem született, így később sem tett le szokásáról. Hanem a fideszes mentőalakulatok már le is leplezték a népnyúzó terveiket sötét odvakban szövögető szolgáltatók első trükkjét: az Elmű-Émász tavaly még az akkor ismert, a jelenleginél magasabb tarifával küldött ki ez év februári–márciusi számlákat néhány ügyfélnek. Persze a cég ezeket az új díjak ismeretében stornírozza, beszámítja, és január 1-jétől mindenkinek alacsonyabb áron számláz, de ez senkit nem érdekel, az ilyet meg kell rendszabályozni, amit egyébként az Elmű-Émász is üdvözöl. Félreértés ne essék, a szolgáltatók biztos trükköznek.

 

A teljes írást a nol.hu-n olvashatják el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
8    *    3    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.