Népszabadság vélemény: Európa ellen
A Fidesz regnálása nyomán Magyarország idegen test lett az európai közösségben, s – más forrás nem lévén – ma már néha az a benyomás keletkezik, hogy csak a kohéziós alapok tartják benn az unióban.
Népszabadság vélemény: Európa ellen

Orbán Viktor politikáját – és nem az országot – mind keményebb, s leplezetlenebb bírálatok érik, nemcsak liberális, szociáldemokrata politikusok részéről, hanem néppárti oldalról is. Brüsszelben is tudatosult, hogy a Fidesz végleg elhagyni készül a parlamentarizmus kereteit, így hát nincs több hintapolitika, Orbán egyetlen szavát sem hiszik már el, miközben – stabil támogatottsága ellenére – idehaza is kormányváltást remél a többség.

 

Alighanem a miniszterelnök is komoly bajt szimatol, mert vehemensen támadja nemcsak az uniót, hanem már egész Európát. Kedden a német Die Weltben, a Frankfurter Allgemeine Zeitungban és az osztrák Kurierban jelent meg vele egyszerre interjú. Tragikomikus ebben a közegben olvasni a lózungokat, hogy a Fidesz a választók felhatalmazásából eredő erős küldetéstudatával miért is tér el Nyugat-Európa megoldásaitól, miért épít a válság ellen európai sikertörténetként új nemzeti, társadalmi-gazdasági modellt, miért is kellene ezekhez Brüsszelnek „doktrinerség” helyett rugalmasan viszonyulnia.

 

A teljes írást a nol.hu-n olvashatják el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
2    *    3    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.