Népszabadság vélemény: És az ingatlanok?
Hatszázhatvanhat törvényt és törvénymódosítást fogadott el alakuló ülése óta a mostani parlament, s bár nem egynek a demokrácia alapértékeit vagy akár az emberek mindennapjait tekintve rossz az üzenete, de az is tény, hogy viszont érteni lehetett, hogy a jogalkotónak mi a szándéka.
Népszabadság vélemény: És az ingatlanok?

Például a jelenlegi hatalom bebetonozása, a demokratikus fékek és ellensúlyok rendszerének felszámolása, esetleg a Fidesz számára kedves felső középosztály jutalmazása.

 

De mit kezdjünk a kisajátításról szóló törvényhez múlt pénteken benyújtott egyéni módosító indítvánnyal? Az ugyanis arról szól, hogy „az országgyűlési képviselők, valamint a Magyarország Alaptörvényében meghatározott, az Országgyűlés által választott közjogi megbízatást betöltő személyek és hivataluk elhelyezése” érdekében bármely ingatlan kisajátítható. Ezzel mit akarnak?

 

Nem tudni, de az előzmények aggodalomra adnak okot. Az egykor az önkormányzatiságot olyannyira féltő Fidesz előbb a megyék összes intézményét, majd a települések javainak egy részét államosította, és hasonló sors várhat a még részben külföldi magántulajdonban levő közműcégekre is. Ha másként nem megy, a rezsicsökkentésnek nevezett akcióval tönkreteszik őket. S miután Európában rekvirálni nem ildomos, majd olcsón felvásárolják a csőd szélére sodródó társaságokat.

 

A teljes véleményt a nol.hu-n olvashatják el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
2    +    1    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.