Népszabadság vélemény: Elszólás
A 2010-es választások kapcsán két jogi eljárás is indult a szavazás időpontjának megválasztása miatt. A kezdeményezők kifogásolták, hogy az április 11-i dátum a külföldön szavazókat húsvétvasárnapi, vagyis ünnepnapi voksolásra kényszeríti, ellentétesen a választási törvénnyel.
Népszabadság vélemény: Elszólás

A 2010-es választások kapcsán két jogi eljárás is indult a szavazás időpontjának megválasztása miatt. A kezdeményezők kifogásolták, hogy az április 11-i dátum a külföldön szavazókat húsvétvasárnapi, vagyis ünnepnapi voksolásra kényszeríti, ellentétesen a választási törvénnyel. A Legfelsőbb Bíróság szerint azonban a dátumról döntő államfő akkor sem marasztalható el, ha törvénysértően időzíti a választásokat.

 

Négy éve nem az Orbán-párt győzelme, hanem a kétharmad volt a tét, és a Fideszben aligha bánták, hogy a kereszténység legnagyobb ünnepéhez – amikor azok is elmennek a templomba, akik egyébként nem szoktak –, a húsvéthoz a lehető legközelebb esett az első forduló napja.

 

A hívő keresztény nem a végzetben, hanem az isteni kegyelemben, vagy az eleve elrendelésben hisz, így aztán tekinthetjük akár a sors fintorának is, hogy éppen a kereszténydemokrata Seszták Miklós szólta el magát a 2014-re tervezett április 6-i időponttal kapcsolatban. Az viszont kicsit sok véletlennek, hogy eddig mindig, amikor a Fidesz hatással lehetett a kiírásra – 2002-ben és 2010-ben is – éppen a húsvét utáni vasárnapra került a szavazás. Egyszerűbben: mindig arra a napra, amelyet ők éppen jónak láttak.

 

Az írás folytatását a nol.hu-n olvashatják el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
7    *    6    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.