Népszabadság vélemény: Cöf-cöf
A fejlett demokráciákban a civil kontroll nagyon erős a végrehajtó hatalommal szemben. Nálunk is vannak már próbálkozások. A tréfából közszolgálatinak nevezett Kossuth rádió honlapja így vezette fel azt a zenés portréműsort, amelynek főszereplője – kapaszkodjunk meg – Csizmadia László volt.
Népszabadság vélemény: Cöf-cöf

A kormánypárti békemenet egyik szervezőjéről, a CÖF (Civil Összefogás Fórum) alapítójáról beszélünk, aki nemrégiben Szellemi Honvédelem néven hirdetett mozgalmat a miniszterelnök és a Fidesz szolgálatában. Idevehetjük még a szorgalmasan termelt kiáltványokat meg nyílt leveleket, amelyek a balliberális ármánnyal és a hazánkat fenyegető nemzetközi erők ellen folytatott permanens küzdelem jegyében fogantak. Ne feledkezzünk el a Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc lejáratására indított plakátkampányról sem: „Együtt tették tönkre az országot.”

 

A körülmények ismeretében egyáltalán nem csodálkozunk azon, hogy Csizmadiát a fülkeforradalom szele a milliárdok szétosztásáról döntő Nemzeti Együttműködési Alap tanácsának elnöki székébe repítette. Viszont az már a pofátlanság teteje, hogy éppen őt próbálják a hatalommal szembeni erős civil kontroll megtestesítőjeként bemutatni.

 

Kormányzásuk idején a szocialisták is szívesen vették a megbízhatónak tartott civilek támogatását, a politikai hűség pedig már akkor is jól jövedelmezett a szervezeteknek. A Fidesz azonban – bár kétharmados parlamenti többsége birtokában akár némi nagyvonalúságot is tanúsíthatott volna – minden eddiginél nagyobb súllyal telepedett rá a civil szektorra. Magyarország, ha a vazallusrendszer kiépítésének eredményeit nézzük, tényleg jobban teljesít.

 

A teljes írást a nol.hu-n olvashatják el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
5    +    1    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.