Népszabadság vélemény: Buzizásuk kora
Alighanem mind többen szeretnének törpék lenni azon a magyarméteren, amelyen Kerényi Imre és Fekete György az óriás. Ennél az Árokásás tudománya című szakkönyvbe is illeszthető, éppen az említettek logikáján építkező megállapításnál árnyaltabb reakcióra már nem futja, ha e hazafiságról rögtön és folyamatosan ítélő bírák kerülnek a fókuszba.
Népszabadság vélemény: Buzizásuk kora

A Nemzeti Együttműködés Rendszerének e két kultúremblémája már eddig is szépen bizonyította a szisztéma vonzódását a kommunizmus szellemiségéhez, ám Kerényi minap a szélesebb nyilvánosság elé került performance-a újabb dimenzióra hívta fel a figyelmet. A korábbi rendező tévéműsorban közölte: a Nemzeti Színház új direktorával, Vidnyánszky Attilával is sikeres lesz, de már nem a buzikról, hanem a szerelemről, a hűségről, valamint a becsületről szól majd.

 

Afelől nincs kétségünk, hogy eddig kevés hasonlóan visszataszító összegzés hangzott el a teátrummal kapcsolatban. A buzizással nem sokat foglalatoskodnánk, mert a kijelentés nem a homoszexuálisokról szól, hanem az elképzelt fertőről, amelyet ez a szó érzékeltet a legjobban a tisztes, a vonatkozó elemzésen jókat kacagó polgári közönségnek. Ezen a szinten kár leragadni, mert érdekesebb, hogy mit is tekint buzikról (értsd: mocsokról, értékvesztettségről, antipatriotizmusról) szóló művészetnek Kerényi.

 

Az írás a nol.hu-n folytatódik.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
1    -    9    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.