Népszabadság vélemény: Bukszabukta
Még az abszolút holt szezonban is akad néhány nap, amikor az összesűrűsödő politikai döntések pontos sémát rajzolnak elénk az aktuális hatalom természetéről. Furcsa, kétnézetű képek ezek: az egyik irányból szemlélve cselekvő, a céljai felé következetesen haladó kormányt mutatnak, de csak egy kicsit kell billenteni rajtuk, hogy feltáruljon a másik (az igazi?) valóság.
Népszabadság vélemény: Bukszabukta

A tegnapi szuperszerda fő üzenete – jobbról nézve – mindenképpen az, hogy „minden hozzánk tartozik, mindenben mi döntünk”. Aki eddig töprengett rajta, hogy a kormány(fő) vs. oligarchák viszonylatban merre van a farok, és hol a kutya, most kapott egy viszonylag könnyen értelmezhető, bár nem feltétlenül tárgyszerű választ.

 

Ünneprontás ilyenkor megkérdezni, hogy Orbán Viktor vajon valóban a Fidesz-birodalom kiépítését szóban és tettben sokféleképp támogató pénzemberek hódoltatására kért és kapott-e felhatalmazást. Tényleg impozáns, hogy ezek az urak a hatalomban, ha úgy hozza a kedvük, bárkinek a pénztárcájába bele tudnak nyúlni, de nekünk úgy rémlik, hogy amikor a „nemzeti” kormány munkához látott, még egészen más témákat azonosított nemzeti ügyként. Például az államadósság csökkentését – a tartozásét, amelyről pillanatnyilag az erősen felügyelt állami pénzügyek adatbűvészei sem állítják, hogy csökkenne (merthogy nőtt, nagyjából a GDP 3 százalékával, pedig most se sokkoló mértékű gazdasági visszaesés, se hirtelen és drámai forintárfolyam-zuhanás nincs a változás mögött).

 

A teljes írás a nol.hu-n olvasható.

 

 

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
7    -    1    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.