Népszabadság vélemény: Bőr a képen
Megszüntetik a minisztériumi dolgozók folyószámla-költségtérítését – közölte a kormányszóvivő. Ezek szerint eddig volt! Hogy a bőr hűljön rájuk!
Népszabadság vélemény: Bőr a képen

Egy cikkünknél bukkant fel ez a hozzászólás, miután Giró-Szász András bejelentette a kormánydöntést: a Miniszterelnökséget vezető államtitkárnak a Miniszterelnökségen, a tárcavezetőknek pedig az általuk vezetett minisztériumban és a hozzá tartozó háttérintézményekben meg kell szüntetniük a folyószámla-költségtérítést. Azaz: az illetmény, illetve a munkabér átutalásából és felvételéből adódó (friss) többletköltségeket a továbbiakban nem térítik meg a munkavállalóknak.

 

Az robbantotta ki a botrányt, hogy eddig kifizették. A hírek szerint az agrártárca egyes dolgozói évi 50 ezer forintos kompenzálást kaptak, a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban pedig bruttó 76 ezer forint „járt” a kormánytisztviselőnek. Nehogy úgy járjanak, mint a mezei alattvalók, akikre a bankok 95 százaléka minden arcrándulás nélkül áthárította a tranzakciós díj költségét.

 

A minisztériumi dolgozók viszont egyenlőbbek voltak az egyenlőknél, de ezt az Orbán-rendszer alatt már megszokhattuk. Nem volt nekik elég a trafikügy és a földsimli! Néhány hete a sajtó –nyilván nem a pitbullmédia – ugrasztotta ki a nyulat a bokorból, amikor közölte, az Orbán-rezsim nyíltan és arcátlanul kárpótolná miniszteriális alkalmazottait. Majd kiderült, hogy fű alatt jó ideje kárpótolja is. A tervvel azután álltak elő, hogy júniusban megszavaztatták a T. Házzal, hogy az ország számára 3-ról 6 ezrelékre emelkedjék a tranzakciós illeték.

 

Az írás folytatását a nol.hu-n olvashatják el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
8    -    0    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.