Népszabadság vélemény: Államosított jótettek
Államosítja az adományokat a kormány, elnémultak a karitatív szervezetek önálló segélyvonalai a hét végén. Nem technikai hiba, újabb einstand vezetett elhallgattatásukhoz.
Népszabadság vélemény: Államosított jótettek

Emlékeznek a vörösiszap-katasztrófa utáni kármentő alap lefoglalására? A civil emberek által adott kétmilliárd forintra rátenyerelt Orbán – az önzetlenül adott segítségből így lett egy mozdulattal Nemzeti Építőipari Üzletalap, nem utolsósorban a csókosoknak. A szegény emberek is ezerszám küldték az SMS-eket a bajbajutottaknak – kétszer ad, ki gyorsan ad. Nem gondolták, hogy ahelyett, hogy azonnal célba érne a címzettekhez a segítség, remekebbnél remekebb beruházásokra költik majd szolidaritásból adott forintjaikat központi akarattal.

 

S a tragédiát elszenvedett családok várhattak sorukra – sokuk járulékos kárát máig nem ismeri el a magyar állam –, és ennek folyományaként vagy másfél milliárd forint guggolt vagy másfél évig az OTP-számlán. Biztosan jó volt valakinek valamire, hogy oly sokáig jegelték az adományozók pénzét.

 

Lett a tragédiát elszenvedettek által csöppet sem kívánt emlékpark rémisztő színvonalon megvalósítva. Rengeteg követ szórtak szét az úton – hosszú út az emlékezeté. Épült tanösvény, ökumenikus kápolna – olyan „túlépítés” folyt, amihez a helyben élő, a tragédiát megszenvedett civil károsultaknak nem osztottak lapot. Ám költhették az önzetlenül, jó szívvel adott forintokat számlálatlanul az építőipari al-alvállalkozók sosem látható alvállalkozói. Volt, aki a nem éppen szomszédos Szolnok megyéből érkezett sódert teríteni.

 

A teljes írást a nol.hu-n olvashatják el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
6    +    3    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.