Népszabadság vélemény: A vesztes Orbán
Akárhogy alakuljon is a választások eredménye, Orbán Viktor mindenképpen a választások vesztese lesz. Mindenekelőtt azért, mert már eleve elvesztette a miniszterelnök-jelöltek vitáját azzal, hogy kimenekült belőle. Orbán már kapitulált, hiszen mondvacsinált ürügyekkel feladta azt az esélyt, hogy érveljen, mert nem voltak érvei, csak üres lózungjai.
Népszabadság vélemény: A vesztes Orbán

De elvesztette a vitát az elmúlt négy év mérlege alapján is, mivel nem tudta a kormányzását megvédeni, a „Magyarország jobban teljesít” hamis jelszavát, fikcióját tényekkel alátámasztani. Ahogy ügyetlenül elhárítja a vitát, úgy napról napra egyre jobban kiderül, hogy a nagy hangja csak gyengeséget takar, mivel nincsenek válaszai, csak vádaskodásai. Végül vesztes azért is, mert nyíltan feladta a demokrácia elvét azzal, hogy nem ismer el magával szemben semmiféle politikai alternatívát, csak a maga egyszemélyes, egyeduralmi politikai rendszerének megörökítését.

 

Ám Orbán amiatt is vesztes, mert hiteltelen emberekkel vette körül magát, hiszen az egész csapata rég lejárt hitelességű emberekből áll. Ahogy Orbán maga is, a párt szóvivői is csak lapos szlogeneket mantráznak, és képtelenek bármilyen konkrét kérdésre egyenes, értelmes válaszokat adni. Ezért például a Paks-kérdésben elhangzott zagyva válaszok, ügyetlen titkolózások és önleleplező hazudozások humoristák generációinak adnak majd elegendő anyagot az Orbanisztánról való poénkodáshoz.

 

Orbán és csapata bizony csúnyán odaégne arra a megszokott kérdésre, amely Amerikában minden választáson felmerül, hogy venne-e az adott politikustól használt autót. Orbán Magyarországról szóló tündérmeséit és ellenségkereső, paranoiás álomlátomásait sokan meghallgatják az ünnepekre összeterelt tömegben, és a Fidesz-szóvivők jól begyakorlott ostobaságait is sokan eltűrik, de minden bizonnyal még a leghűségesebb Fidesz-tag is riadtan menekülne, ha a használt gépkocsiját akarná rájuk sózni valamelyik kóbor szóvivő.

 

A teljes írást a nol.hu-n olvashatják el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
7    *    3    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.