Népszabadság vélemény: A nagy túlélő
Egyetért-e azzal, hogy a Magyar Köztársaság az Európai Unió tagjává váljon? Ma már nincs is Magyar Köztársaság, de hát ki gondolhatott erre éppen tíz évvel ezelőtt, amikor erre a kérdésre népszavazáson kellett válaszolni? Akkor – tényleg függetlenül attól, hogy éppen ki volt kormányon – elsöprő többség, a választópolgárok 83,76 százaléka felelt igennel. És most?
Népszabadság vélemény: A nagy túlélő

A nagy túlélő: ezt a címet nyugodtan odaítélhetnék az EU-nak. Mert hogy az elmúlt évtizedben a feje tetejére állt minden, Európa-szerte és idehaza egyaránt, ám a magyarok kétharmada még mindig kitartóan támogatja az uniós tagságot. Ha esik, ha fúj. Ha jobboldali közvélemény-kutató kérdez, ha baloldali.

 

Igen, igen, az EU-tagság nagyon kell, de hogy miért is… Erre kár volt keresni a választ tíz évvel ezelőtt, és nem érdemes most sem. A 2003. április 12-i népszavazást megelőző kampányban efféle frappáns kérdéseket láthattunk a plakátokon: „Nyithatok-e cukrászdát Bécsben? Igen!” Érdemi vita vagy tájékoztatás az uniós csatlakozás következményeiről viszont nem volt.

 

Az írás a nol.hu-n folytatódik.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
0    -    4    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.